top of page
Foto 19-03-2024 om 20.16.jpeg

Edities Ocrum Muziekfestival

2023 - Muziek beweegt

De eerste lustrumeditie van het festival werd gekenmerkt door een programma van hoog niveau, en zeer goed bezochte concerten. De opzet van het festival begint vaste vormen te krijgen: een aantal concerten met professionals, studenten en amateurs, gecombineerd met een activiteit voor kinderen, een concours en een masterclass - een verslag vind je hier.

IMG_6503.jpg

2021 - Franse klassieke muziek

Na twee keer uitstel door coronaproblematiek is het festival verplaatst naar het najaar. De Stichting Ocrum Muziek organiseerde een uitgebreider festival gedurende 6 dagen. De interactie tussen spelers van alle niveaus en leeftijden en de luisteraars werd hechter. Ook zijn meerdere locaties in de stad Breda gebruikt om de concerten, lezing, concours, masterclass en familievoorstelling in te herbergen.

Uitzicht op de Eiffeltoren

2018 - Beethovenweek

Voorloper van het Ocrum Muziekfestival Breda. Nieuwe Veste bood onderdak aan dit 5 daagse festival waarin de muziek van Beethoven centraal stond.

Beethoven .png

2022 - Duitse romantiek

Met een gelijksoortige opzet als in 2021 is het weer gelukt een wervelende festivalweek neer te zetten. Opnieuw was de concertbezoeker getuige van een mooie programmering en op hoog niveau spelende professionele musici. Er werd veel plaats geboden aan het jonge aanstormende talent en ook de amateur muziekbeoefenaar had meerdere keren een podium. Net als in 2021 opende Burgemeester Depla het festival. Zie ook het verslag en een video-impressie,

Brahms-1.jpg

2019 - Souvenir Russe

De Stichting Ocrum Muziek is opgericht, en in samenwerking met Stichting Nieuwe Veste is een 5-daags festival georganiseerd. Behalve concerten werd ook plaats gemaakt voor een concours een masterclass, een lezing en een afsluitend familieconcert waar jong aanstormend talent van zich kon laten horen.

Muurdecoraties
bottom of page