top of page
EE5DDA64-3529-4817-BAFD-465685D765F2_1_105_c_edited.jpg

Het ontstaan

Tot voor kort kende Breda geen festival met klassieke muziek. Zeker niet een festival waarbij zowel amateurspelers, semi professionals, als professionals betrokken zijn en ook samen muziek maken. In 2018 kreeg Monique Heidema de ruimte om met de "Beethoven-week" feitelijk het eerste Ocrum Muziekfestival tot stand te brengen. Al heette het toen nog niet zo, de naam kwam later. In 2019, vond de 2e editie plaats met als thema “Souvenir Russe“. Er bleek in Breda wel degelijk vraag naar een dergelijk festival. Zodoende werd ook een derde editie georganiseerd die helaas kwam te vervallen door de toenmalige corona maatregelen. In 2020 zijn alle krachten weer gebundeld om verder te gaan met de derde editie met als thema Franse klassieke muziek vanaf ongeveer 1820.

Door het succes is in november 2022 het 4e festival met als thema de Duitse romantiek georganiseerd. Topmusici verzorgden geweldige concerten, en waren enthousiaste deelnemers voor het concours, de lessen van de docenten tijdens de masterclass waren zeer waardevol en de familievoorstelling was, evenals in 2021, uitverkocht.

In november 2023 vond de LUSTRUM-editie plaats. Het aantal evenementen was in het zesdaagse feest gelijk aan het festival in 2022. De verbinding met jeugd in de basisschoolleeftijd, en de connectie met dans heeft tot nog meer groei geleid. Het niveau van de uitvoerders was hoog, het aantal deelnemers die de muziek als amateur beoefenen, was groot en we zagen niet eerder zoveel bezoekers. Meerdere evenementen waren uitverkocht!.  

videoverslag, en een overzicht van de verschillende concerten en andere activiteiten van het festival in 2022.

bottom of page